Hoppa till sidans innehåll

Segelflygets Dag

12 AUG 2016 11:00
Klubben håller Öppet Hus 25/8 -18 för alla.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2018 13:20

ASK_21 Grob

Segelflygklubben håller Öppet Hus den 25/8 mellan kl 09:30 och 17:00. Alla är välkomna, ung som gammal och titta på vår verksamhet. Vi har våra flygplan uppställda för visning och i klubblokalen kan du köpa fika . Du får också  prata med våra segelflygpiloter om hur det är att segelflyga.

Du som är inresserad av att göra en provlektion, dvs prova på att spaka själv, titta på utsikten, uppleva känslan av att flyga i suset av vinden, så finns det piloter som tar med dig upp i lufhavet.

För 350 kr blir du uppbogserad till 600 meter över flygplatsen tillsammans med din pilot. På denna höjd släpper ni bogserlinan från bogserplanet och segelflyger. Finns det möjligheter så kan ni även få lite mer höjd med hjälp av uppåtvindar, dvs termik. Termik är den solenergi som vi använder för att flyga många timmar i sträck. Vill du veta mer om hur detta fungera så fråga oss om hur detta går till.

Vi har även en motorseglare, dvs ett segelflygplan med en motor i nosen. Den kan starta själv och vi kan flyga till något ställe som du vill titta på inom rimliga avstånd.

När du anländer till flygklubben så tar du kontakt med en av oss för mer info på plats.
Har du bestämt dig för att göra en flygtur så kan du endera köpa flygbiljetten kontant eller med Swish på platsen. Vi tar inte kort.

Vägbeskrivning (klicka på bilden för större bild)

 

Välkommen upp i det blå med Segelflygklubben i Karlstad

Skribent: Roger Cato
Epost: This is a mailto link

Segelflyget

 MyWeblogga

RST-online

termikprognos

Swish till SFK i Karlstad

Postadress:
SFK Karlstad - Flygsport
Mats Henriksson, Södra Bryggeri 25
66341 Hammarö

Besöksadress:
Segelflygklubben i Karlstad, Våldalen 570
65591 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0708444252
E-post: This is a mailto link

Se all info